Valtakunnallinen turvallisuusseminaari 2020, Hämeenlinna

Torstai 23.1.2020 klo 08.30 – perjantai 24.1.2020 klo 15.00

Valtakunnallinen turvallisuusseminaari 2020 järjestetään Hämeenlinnassa 23.-24.1.2020.

Suomi on erilaisten kansainvälisten vertailujen perusteella maailman turvallisin maa. Tuntuuko kaikista kuitenkaan siltä? Entä mitä väliä sillä on, miten turvalliseksi koemme olomme?

Sisäministeriö järjestää yhteistyössä Hämeen Liiton sekä Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunkien kanssa 15. valtakunnallisen turvallisuusseminaarin Hämeenlinnan Aulangolla 23.-24.1.2020. Vuoden 2020 seminaarin teemana ovat pääotsikon mukaisesti eri väestöryhmien turvallisuuden tunteeseen liittyvät asiat sekä turvallisuuden innovaatiot, uusi tieto turvallisuudesta sekä käytännöt ja työkalut turvallisuuden edistämiseksi paikallis- ja aluetasolla. Uutena teemana seminaarissa on myös turvallisuus osana kestävää kehitystä eli turvallisuuteen ja sosiaaliseen kestävyyteen liittyvät kysymykset.

Vuoden 2020 seminaari jatkaa aiempien vuosien seminaarien sarjaa keskeisimpänä valtakunnallisena turvallisuusyhteistyötä tekevien verkostojen kohtaamispaikkana. Seminaari ja sen teemasisällöt ovat osa vuonna 2017 hyväksytyn poikkihallinnollisen sisäisen turvallisuuden strategian sekä vuonna 2019 julkaistun sisäministeriön konsernistrategian toimeenpanoa. Seminaarissa tullaan jälleen esittelemään uusia palveluja ja kokonaisuuksia, joiden avulla yhdessä toteutamme kansallista tavoitettamme sisäiselle turvallisuudelle - että Suomi on maailman turvallisin maa myös jatkossa.

Molempina seminaaripäivinä yhteisen ohjelman lisäksi osallistujat voivat valita ohjelmakaistoista kiinnostavimmat ohjelmat. Ohjelmakaistojen esitysten ja työpajojen välillä on 15 minuutin tauko ja osallistujilla on mahdollisuus siirtyä halutessaan toiseen saliin seuraamaan toista ohjelmaa.

Ohjelmakaistat ovat:

1. Turvallisuuden innovaatiot

2. Uusi turvallisuustieto

3. Sosiaalisesti kestävä turvallisuus

4. Toimintamallit ja hyvät käytännöt

Seminaariohjelma

Seminaarin aikana esityksiä voi kommentoida ja teemaan liittyviä huomioita jakaa Twitterissä lisäämällä kommenttiin #sisäinenturvallisuus. Seminaarissa on käytössä Screen.IO -viestiseinä, johon voi lähettää kysymyksiä esiintyjille sekä osallistua yleisöäänestyksiin.

Seminaariin osallistuvilla organisaatioilla on mahdollisuus esitellä toimintaansa Turvallisuuständeillä tapahtumatilan 2.kerroksen aulassa. Turvallisuusständit avautuvat seminaarin taukojen aikana.

Ensimmäisen päivän päätteeksi seminaarivieraat voivat osallistua Turvallisuustreffeille. Turvallisuustreffit toteutetaan Brella-sovelluksella. Turvallisuustreffeillä on mahdollisuus jatkaa keskusteluja paikalla olevien alustajien sekä mahdollisten, uusien tai vanhojen yhteistyökumppanien kanssa.

Ensimmäinen seminaaripäivä päättyy Hämeenlinnan kaupungin järjestämään iltatilaisuuteen. Tilaisuuteen osallistumisesta tulee ilmoittaa etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Olemme tehneet kiintiövarauksen Scandic Aulanko -hotellista (Aulangontie 93, Hämeenlinna). Osallistujat hoitavat itse majoitusvaraukset ([email protected], puh +358 3 410 816 33). Huoneiden hinnat: 99 EUR/1hh ja 119 EUR/2hh. Mainitse kiintiötunnus "Turvallisuusseminaari" varausta tehdessäsi. Teethän varauksen mahdollisimman pian varmistaaksesi huoneen.

Ilmoittautuminen seminaariin on päättynyt 11.1.2020. Osallistumisen peruutukset osoitteeseen [email protected]

Lisätietoja antavat suunnittelija Sari Samula sisäministeriöstä, sähköposti [email protected] sekä turvallisuuspäällikkö Marjo Lindgren, sähköposti [email protected] .

Tapahtumasivusto Valtakunnallinen turvallisuusseminaari 2020

TERVETULOA HÄMEENLINNAAN!

#turvallisuus #yhteistyö