Skip to Content

 

Innovointia voi käynnistää ideoinnista, ongelmien tunnistamisesta ja haasteiden muodostamisesta. Idean omistaja voi perustaa idealleen TUOVIssa työtilan, jossa ideaa muokataan ongelmankuvauksen tai haasteen muotoon.

Idean omistaja voi halutessaan laittaa idean esittelyyn sisäministeriön sisäisen turvallisuuden palvelujen kehittämisryhmälle (SITKE), josta idealle voi mahdollisesti saada nostetta ja SITKE-leiman, joka osoittaa tukea idealle. Ideat käsitellään SITKE-työryhmässä luottamuksellisesti.

Idean omistaja voi kutsua työtilaan eri alojen osaajia ja asiantuntijoita työstämään ideaa yhteistyössä tai osaajat voivat pyytää päästä mukaan kiinnostavaan työtilaan. Työtilan nimi, abstrakti ja kuva ovat aina julkisia. Nimeksi voi asettaa ideaprojektia kuvaavaan tekstin ja abstraktiin kuvata halutessaan lyhyesti ideaa tai avata, mitä tarkoitusta varten työtila on tehty ja kenen työskentelyyn se on tarkoitettu.

Työtilojen omistaja päättää työtilan sisällön näkyvyydestä - esimerkiksi onko työtila julkinen vai suljettu - ja päättää ketä työtilassa työskentelee. Työtilassa voidaan jakaa dokumentteja, käydä keskustelua, aikatauluttaa etenemistä ja etsiä tarvittavaa osaamista. Idean valmistelu toki vaatinee muutakin yhteistyötä kuin työtilassa tapahtuvaa virtuaalista toimintaa. Portaalin ulkopuolella idean omistaja voi pitää esimerkiksi teema-aamukahveja tai fasilitoituja työpajoja eri osapuolien kanssa työstääkseen ideaa eteenpäin.

Työtiloja TUOVIssa on mahdollista perustaa jo nyt ja ideaprojektien linkitys yleisestä työtilat-näkymästä Ideaprojektit-sivulle on tulossa syksyllä 2019.

 

Sisäministeriön tavoitteena on yhdessä sidosryhmiensä kanssa suunnitella ja toteuttaa vaikuttavia toimenpiteitä Suomessa asuvien väestöryhmien turvallisuuden tunteen parantamiseksi. Onko sinulla tiedossasi menetelmä turvallisuuden tunteen seuraamiseksi, analysoimiseksi ja ennakoimiseksi? Lue lisää tietopyynnöstämme HILMAsta ja vastaa 9.8. mennessä