kuvituskuva
22.05.2024 - 23.05.2024

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma, Rovaniemi

Tapahtuman lisääjä:
Sisäministeriö, Rovaniemen kaupunki, Lapin turvallisuusverkosto

Tietoja

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma 2024 järjestetään 22.-23.5.2024 Rovaniemellä. Tapahtumapaikkana on Lapin yliopisto. 

Turvallisuutta alueellisella yhteistyöllä

Tulevaisuuden turvallisuustilanne vaikuttaa epävarmalta. Naapurimaamme käy hyökkäyssotaa Euroopassa. Ilmasto muuttuu – ehkä nopeammin kuin olemme osanneet ennakoida – ja sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Suurvaltojen välinen kilpailu kasvaa ja kiristyy. Samaan aikaan kotimaan taloustilanne on haastava, sekä hetkellisesti että pitkäkestoisesti. Osa nuoristamme voi pahoin tavalla, joka näkyy muun muassa väkivaltana.

Kuitenkin arkea eletään ja koetaan paikallisissa ja alueellisissa yhteisöissä. Maailma on pienentynyt ja isotkaan asiat eivät ole kaukana. Myös niille voi ja täytyy tehdä jotain paikallisesti ja alueellisesti. Voiko olla niin, että uusista haasteista löytyy myös uusia voimavaroja? Miten hyödynnämme alue- ja paikallistason osaamista, verkostoja ja voimavaroja taklatessamme aikamme isoja turvallisuushaasteita?

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Tilaisuus on maksuton.

 

Järjestöt Kunnat Nuoret Onnettomuudet Oppilaitokset Pelastustoimi Perhe Poliisi Rikollisuus Syrjäytyminen Turvallisuuden tunne Turvallisuussuunnittelu Varautuminen Yritysturvallisuus
Tapahtuman järjestäjä
Sisäministeriö, Rovaniemen kaupunki, Lapin turvallisuusverkosto

Alkaa:
22.05.2024 10:00
Päättyy:
23.05.2024 15:00
Rovaniemi

Tapahtuma on julkinen kaikille
Seminaari

Lisätietoja
https://sisainenturvallisuus.fi/web/sisainenturvallisuus/valtakunnallinen-turvallisuustapahtuma-2024-rovaniemi