Tyttö istuu kalliolla ja katsoo järveä mietteliäästi

#yhteistyö #turvallinen #Suomi

Yhteistyötila sisäisen turvallisuuden asiantuntijoille ja verkostoille. Keskustele, työstä yhdessä projekteja ja lue tuoreimpia sisäisen turvallisuuden uutisia.

Ajankohtaista

Blogi: Maailman paras turvallisuuden tunne?
Lauri Holmström 18.11.2019

Blogi: Maailman paras turvallisuuden tunne?

Mitä turvallisuuden tunne merkitsee sinulle? Sisäisen turvallisuuden yhteydessä turvallisuuden tunteella tarkoitetaan rikosten, häiriöiden, onnettomuuksien, tapaturmien sekä näihin rinnastettavien ilmiöiden aiheuttamien pelkojen ja huolien vaikutusta ihmisten hyvinvointiin. Turvallisuuden tunne on vähintään yhtä tärkeä osa turvallisuutta kuin erilaisten uhkien määrä sekä todennäköisyys. Käsityksemme ja pelkomme ohjaavat käyttäytymistämme sekä vaikuttavat hyvinvointiimme – riippumatta siitä, perustuvatko ne todellisiin vai olettamiimme riskeihin.

Saija Sambou 27.9.2019

Blogi: Rikoksilla oireilevalle nuorelle ja hänen perheelleen tuki yhdestä paikasta

Lastensuojelun sosiaalityöntekijä voi työpäivän aikana tavata useaa nuorta, jolla on taustalla koulunkäyntivaikeuksia, kognitiivisia ja neuropsykiatrisia ongelmia, useita kouluvaihtoja, muuttoja, juurettomuutta, vanhempien päihde- ja mielenterveysongelmia, oma masennus, rikoksia, uhrikokemuksia, ja rajua päihteidenkäyttöä. Nuori saattaa tavata useita oppilas-, päihde- ja terveydenhuollon sekä järjestöjen työntekijöitä. Kaikkia hän ei muista edes nimeltä puhumattakaan, että tietäisi, mikä on heidän roolinsa. Mitä pitäisi tehdä toisin?

28.6.2019

Ikääntyneiden turvallisuutta edistetään monin tavoin

Turvallinen elämä ikääntyneille -toimintaohjelman toimeenpanossa on lyhyessä ajassa saatu käyntiin tärkeitä uudistuksia. Ohjelman, joka julkaistiin tammikuussa 2018, tavoitteena on ollut lisätä ikääntyneiden arjen turvallisuutta ja puuttua ennalta estävästi ja tehokkaasti ongelmiin, jotka vähentävät ikääntyneiden turvallisuutta tai turvallisuuden tunnetta.

Tapahtumat

 • Pelastustoimen ajankohtaispäivät, Joensuu

  21.11.2019 8.00

  Pelastustoimen ajankohtaispäivät järjestetään Joensuussa 21.-22.11.2019. Varaa aika jo kalenteriisi!

 • Paloturvallisuusviikko

  23.11.2019 8.00

  Paloturvallisuusviikon tavoitteena on parantaa ihmisten paloturvallisuutta. Paloturvallisuusviikkoa vietetään vuosittain marraskuun viimeisellä viikolla.

 • Välittäjäjuhlat 2019, Vantaa

  26.11.2019 9.00

  Välittäjäjuhlat järjestetään 26.11.2019 klo 9-15.30 Sokos Hotel Vantaalla. Tässä seminaarissa keskustellaan, miten muistisairaiden, ikääntyneiden ja muiden erityisryhmien asumisen turvallisuudesta huolehditaan inhimillisesti ja ennakoiden. Tilaisuus on maksuton.

 • Vapaaehtoiset pelastustoiminnassa -seminaari, Helsinki

  10.12.2019 9.00

  Tule päivittämään tietosi ja vaikuttamaan!

 • Digitaaliset pelit ja pelillistäminen turvallisuuskasvatuksessa - Mobituvi-hankkeen loppuseminaari, Helsinki

  16.12.2019 10.00

  Pelastusopiston hallinnoima ja Palosuojelurahaston rahoittama Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää, Mobituvi -hanke järjestää kaikille pelastustoimen turvallisuusviestinnän kehittämisestä kiinnostuneille avoimen seminaarin, joka toimii samalla hankkeen päätöstilaisuutena. Tilaisuus on suunnattu pelastuslaitosten johdolle, turvallisuusviestintää suunnitteleville ja toteuttaville asiantuntijoille, viestinnästä kiinnostuneille pelastus- ja muille viranomaisille sekä opettajille, tutkijoille, kehittäjille ja muille pelastusalan sidosryhmille.

 • Valtakunnallinen turvallisuusseminaari 2020, Hämeenlinna

  23.1.2020 8.30

  Valtakunnallinen turvallisuusseminaari 2020 järjestetään Hämeenlinnassa 23.-24.1.2020. Varaa aika jo kalenteriin!

Liity mukaan keskusteluun

Strategiatiimi esittäytyy