Uusi toiminto Tuovin työtiloissa: Pingaa keskustelussa työtilan jäseniä
Tuovissa on julkaistu uusi pingaus -toiminto. Työtilan keskusteluissa on nyt mahdollista pingata niin monta työtilan jäsentä keskusteluun kuin haluaa.
Tuovissa on julkaistu uusi pingaus -toiminto. Työtilan keskusteluissa on nyt mahdollista pingata niin monta työtilan jäsentä keskusteluun kuin haluaa.
Vuoden 2023 valtakunnallinen turvallisuustapahtuma järjestetään Seinäjoella 25.-26. toukokuuta. Turvallisuustapahtuman teemana on tänä vuonna tutkimustieto ja teknologia.
Vuoden 2021 sisäisen turvallisuuden webinaarien sarja tulee päätökseen 2.12. kun vuorossa on Vakavat ja laajat häiriöt - askeleen edellä.
Sisäministeriön järjestämien turvallisuuswebinaarien sarja jatkuu keskiviikkona 29. syyskuuta klo 13.00 - 16.30. Sarjan toisen osan aiheena on Ihmisen näköinen turvallisuus - kun "samaa kaikille" ei enää riitä.
Tuore jakso on nimeltään "Tavoitteena ikäystävällinen turvallisuus", ja sen voit kuunnella Spotifyssa tai Soundcloudissa.
Rikoksentorjuntaneuvosto käynnisti kyselyn paikallisesta rikoksentorjuntatyöstä. Kysely kartoittaa kunnissa tehtävää rikoksen ennaltaehkäisyn nykytilaa. Kuntia pyydetään vastaamaan kyselyyn viimeistään 4.12.2020.
Millainen uhka järjestäytynyt rikollisuus Suomessa on, ja miten sitä voidaan torjua? Mitä ilmiön taustalla on, ja miksi rikollisjengeistä irtaantujia pyritään auttamaan? Juuri julkaistun jakson voit kuunnella Spotifyssa ja Soundcloudissa.
Sisäministeriö käynnisti loppuvuonna 2019 arjen turvallisuuden hyvien käytäntöjen haun. Ensimmäisellä kierroksella paljastui 17 hyvää arjen turvallisuuden käytäntöä. Yksi hyviksi käytännöiksi valituista on Satakunnan Sydänpiirin Messiin -hanke, joka lisää maaseudun väestön maallikkoelvytystaitoja ja opastaa sydäniskureiden käytössä.
Kirjoitus siitä, mitä palvelumuotoilu on ja mitä tekemistä sillä on TUOVIn kanssa
Elokuun hyvä käytäntö: Forssan malli väestöryhmien välisen konfliktin sovittelusta ja työkalupakki jännitteiden, vastakkainasettelujen ja konfliktien hallintaan
Matka innovaatiokumppanuuteen on ollut yli vuoden mittainen, monipolvinen ja antoisa prosessi, jonka aikana on opittu paljon innovaatiokumppanuudesta hankintamenettelynä
Hyvien käytäntöjen haussa paljastui laaja joukko arjen turvallisuuden edistämisen toimintamalleja ja oppaita, jotka sisäministeriö julkaisee Tuovi-portaalissa. Hyvien käytäntöjen julkaisemisella levitetään tietoa onnistuneista hankkeista ja tuetaan alue- sekä paikallistason turvallisuustyötä.
Kysyimme toukokuun lopussa TUOVI-portaalin lukijoilta muun muassa sitä, mitkä nykyiset sisällöt TUOVIssa kiinnostavat ja minkälaista uutta sisältöä voisimme jatkossa portaaliin tuottaa. Vastauksia tuli lähes 60.
Kesäjakso on kuunneltavissa tuttuun tapaan Spotifyssa ja Soundcloudissa. Tämän myötä Tuovicast siirtyy kesätauolle ennen syksyn koitoksia!
Lapin maakunnallinen turvallisuussuunnitelma 2020-2023 - Arjen turvaa Lapissa hyväksyttiin Lapin liiton hallituksen kokouksessa 8.6.2020.
Arjen turvallisuutta voidaan tarkastella monesta eri näkökulmasta, joista yksi on sitoa turvallisuus asuinpaikkaan.
TUOVI kerää käyttöönne lapsille ja nuorille osoitettuja sisäisen turvallisuuden pelejä, jotka opettavat poistumaan palavasta talosta, selviämään häiriötilanteista, lisäävät tietoa sisäisestä turvallisuudesta sekä opettavat poistumaan hankalista tilanteista. Uutena tulokkaana on Spoofy -kybertaitopeli.
Uudessa Tuovicastissa vieraana Tullin esikunnan kansainvälisten asiain päällikkö Jussi Hulkkonen
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Miten selviäisit häiriötilanteessa? Ota selvää, miten itse pärjäisit ja kertaa samalla perusasiat omatoimisesta varautumisesta pelaamalla 72 tuntia -peliä.
Tämänkertainen Tuovicast-jakso äänitettiin Hämeenlinnan valtakunnallisessa turvallisuusseminaarissa.
Järjestyksessään 15. valtakunnallinen turvallisuusseminaari Maailman paras turvallisuuden tunne? pidettiin 23.–24.1.2020 Hämeenlinnan Aulangolla. Seminaarin toteutti sisäministeriö yhteistyössä Hämeen liiton sekä Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunkien kanssa. Vuosittain kasvanut tapahtuma kiinnosti tänäkin vuonna, ja osallistumisennätys meni rikki, kun yli 370 turvallisuuden asiantuntijaa sekä toimijaa otti osaa seminaariin.
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on toteuttanut kansalaisten turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta luotaavaan kyselyn vuosina 2015, 2017 ja nyt kolmannen kerran 2019. Turvassa 2019 –raportissa esitellään 3000 hengen haastatteluaineiston tulokset. Tulosten mukaan lähes kaikki vastaajat kokevat henkilökohtaisen turvallisuuden olevan hyvä ja suurin osa pitää Suomea turvallisena maana
Pelastusopiston hallinnoima ja Palosuojelurahaston rahoittama Mobituvi-hanke on loppusuoralla.
Digitalisaatiota on kuvattu koko yhteiskuntamme läpileikkaavaksi muutokseksi. Uuden ”normaalin” on sanottu perustuvan dataan, sen omistamiseen ja hyödyntämiseen
Maailma on turvallisuustarpeiden osalta entistä vaikeammin ennustettava ja tulevaisuuteen varautuminen on yhä vaikeampaa. Siksi viranomaisten ja erityisesti pelastuslaitosten on järkevää ennakoida ja varautua entistä paremmin päivittäisonnettomuuksia laajempiin häiriötilanteisiin tai onnettomuuksiin.
Oikeusministeriö järjestää 18. joulukuuta infotilaisuuden rikoksia ennalta ehkäiseviin hankkeisiin varatuista valtionavustuksista vuonna 2020.
Mitä turvallisuuden tunne merkitsee sinulle? Sisäisen turvallisuuden yhteydessä turvallisuuden tunteella tarkoitetaan rikosten, häiriöiden, onnettomuuksien, tapaturmien sekä näihin rinnastettavien ilmiöiden aiheuttamien pelkojen ja huolien vaikutusta ihmisten hyvinvointiin. Turvallisuuden tunne on vähintään yhtä tärkeä osa turvallisuutta kuin erilaisten uhkien määrä sekä todennäköisyys. Käsityksemme ja pelkomme ohjaavat käyttäytymistämme sekä vaikuttavat hyvinvointiimme – riippumatta siitä, perustuvatko ne todellisiin vai olettamiimme riskeihin.
Joukko innokkaita alueellisen turvallisuuden tekijöitä kerääntyi vapaamuotoiseen iltatilaisuuteen Poliisiammattikorkeakoululle keskustelemaan johdantopuheenvuorojen siivittämänä ajankohtaisista turvallisuusteemoista.
Turvallinen ja kriisinkestävä kunta –verkosto on toiminut nyt runsaan vuoden. Verkostoon on nyt ilmoittautunut noin 350 henkilöä runsaasta 150 kunnasta. Myöskin maantieteellinen kattavuus on melkoisen hyvä.
Sisäministeriö hakee arjen turvallisuuden hyviä käytäntöjä julkaistavaksi TUOVI-portaalissa.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijä voi työpäivän aikana tavata useaa nuorta, jolla on taustalla koulunkäyntivaikeuksia, kognitiivisia ja neuropsykiatrisia ongelmia, useita kouluvaihtoja, muuttoja, juurettomuutta, vanhempien päihde- ja mielenterveysongelmia, oma masennus, rikoksia, uhrikokemuksia, ja rajua päihteidenkäyttöä. Nuori saattaa tavata useita oppilas-, päihde- ja terveydenhuollon sekä järjestöjen työntekijöitä. Kaikkia hän ei muista edes nimeltä puhumattakaan, että tietäisi, mikä on heidän roolinsa. Mitä pitäisi tehdä toisin?
Turvallinen elämä ikääntyneille -toimintaohjelman toimeenpanossa on lyhyessä ajassa saatu käyntiin tärkeitä uudistuksia. Ohjelman, joka julkaistiin tammikuussa 2018, tavoitteena on ollut lisätä ikääntyneiden arjen turvallisuutta ja puuttua ennalta estävästi ja tehokkaasti ongelmiin, jotka vähentävät ikääntyneiden turvallisuutta tai turvallisuuden tunnetta.
Sisäisen turvallisuuden strategian toimeenpano on edennyt hyvin. Toimenpiteillä tavoitellaan vaikutuksia ainakin 2020-luvun puoliväliin asti ja moni toimenpide on käynnistymisen jälkeen pysyvää toimintaa. Sisäisen turvallisuuden strategian tavoitteena on, että Suomi on maailman turvallisin maa.
Itämeren alueella on tarve yhteisen valmiuden ja suuronnettomuuksiin varautumisen parantamiseen. Taustalla on huoli Itämeren meri- ja ilmaliikenteen sekä teollisten riskien kasvusta. Parempaa valmiutta Itämeren alueella tarvitaan myös esimerkiksi sääriskeihin varautumiseen ja kykyyn vastata laajamittaiseen maahantuloon. Potentiaalisiin suuronnettomuuksiin vastaaminen edellyttää alueellisten voimavarojen käyttöä sekä kansainvälistä yhteistyötä.
Alueellisen turvallisuustyön verkostopäivä keräsi Helsinkiin nelisenkymmentä ympäri Suomea toimivien alueellisten turvallisuusverkostojen vastuuhenkilöä vaihtamaan tietoa ja kokemuksia sekä keskustelemaan alueellisen turvallisuustyön tulevaisuudesta.
Pelastusalalla tehtävästä työstä kohdistuu huomattava osa onnettomuuksien ehkäisyyn. Onnettomuuksien ehkäisytyötä ovat valvonta kuten palotarkastukset, turvallisuuskoulutukset ja erilaiset asiantuntijapalvelut. Pelastuslaitokset tekevät muun muassa yli 100 000 erilaista valvontatehtävää.
Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Nuorten Palvelu ry on valtakunnallisesti toimiva nuorisokasvatusjärjestö. Toimistomme sijaitsee Kuopiossa, josta käsin erityisesti Nuorten reviireillä -tiimin Pauliina, Henriikka ja Ilkka reissaavat ympäri Suomea. Teemme työtä kaupallisissa tiloissa paljon aikaansa viettävien nuorten tasa-arvon ja osallisuuden eteen.
Muutama viikko sitten Suomi pysähtyi sen äärelle, että pääministeri Sipilän hallitus jätti eronpyyntönsä - koko hallituskauden ajan valmisteltu mittava maakunta- ja sote-uudistus oli kaatunut.
Ankkuritoiminta kohdistuu varhaisessa vaiheessa nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennalta ehkäisemiseen. Ankkuritoimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaalitoimesta, terveystoimesta sekä nuorisotoimesta. Tiimi tapaa nuoren ja hänen perheensä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta nuorta voidaan tukea ja tarvittaessa ohjata avun tai tuen piiriin.
TUOVIssa tehtiin 18.3. tuotantopäivitysajo, jossa saimme käyttöömme uusia ominaisuuksia TUOVIn työtiloissa.
Kirjautuminen TUOVIn rekisteröityneiden sivuille Twitter-tilillä ei valitettavasti tällä hetkellä toimi ja se on poistettu käytöstä. Twitterillä rekisteröityneitä käyttäjiä pyydetään toistaiseksi käyttämään sähköpostikirjautumista. Ongelmaa korjataan.
Tuovi -sisäisen turvallisuuden portaali julkaistiin tammikuussa Valtakunnallisessa turvallisuusseminaarissa Kuopiossa. Julkaisun yhteydessä otettiin käyttöön myös kirjautuneille turvallisuuden asiantuntijoille ja toimijoille tarkoitettu sivusto, johon voi kuka tahansa turvallisuuden tekijä perustaa oman työtilan.
Suomen sisäisen turvallisuuden tilasta on valmistunut kattava arvio sisäministeriön, muiden viranomaisten ja sidosryhmien yhteistyönä. Sisäisen turvallisuuden tila -raportti kokoaa yhteen ajantasaisen tiedon turvallisuuteen vaikuttavista ilmiöistä väestön näkökulmasta.
Sisäministeriö on julkaissut paikallisen ja alueellisen turvallisuussuunnittelun kansalliset linjaukset.
Sisäministeriön visio on, että vuonna 2030 Suomi on maailman turvallisin maa ja kaikille asukkailleen yhtä turvallinen. Sisäministeriön tulevaisuuskatsaus julkaistiin 4. kesäkuuta.
Maahanmuuttajataustaiset ja vammaiset nuoret kokevat muita nuoria enemmän väkivaltaa ja sen uhkaa. Ikääntyneet joutuvat rikoksen uhriksi harvemmin kuin muu väestö.