Hyppää sisältöön

Tuovicastin uusimmassa jaksossa aiheena nuoret, rikollisuus ja jengiytyminen

Jakso on nyt kuunneltavissa Spotifyssa tai selaimella Soundcloudissa.

Viime aikoina julkisuudessa on käyty paljon keskustelua nuorten tekemistä rikoksista, lisääntyneestä nuorten välisestä väkivallasta ja "katujengi-ilmiöstä". Ajoittain keskustelu on kääntynyt myös järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja jengeihin, ja on jopa pelätty, että Suomi on tällä saralla "Ruotsin tiellä". 

Myös Tuovicastin tiimi päätti tarttua tähän ajankohtaiseen ilmiöön ja tuoreimmassa jaksossa kysytäänkin, miltä nuorisorikollisuus Suomessa kokonaisuutena näyttää ja miltä osin kehityksestä on syytä olla huolissaan. Miten tähän on tultu, ja mitä voimme tehdä?

Aiheesta ovat keskustelemassa Icehearts-järjestön erityisasiantuntija, talous- ja sosiaalihistorian dosentti Mikko Salasuo, Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmän tutkinnanjohtaja Marko Forss, ja Suomen Akatemian tutkijatohtori Markus Kaakinen Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeustieteen instituutista.

Tuovicastin tiimistä keskustelua johdattelevat tuttuun tapaan sisäministeriön asiantuntija Eeva Koivunen ja strategiapäällikkö Ari Evwaraye. 

Jakson voit kuunnella Spotifyssa tai selaimella Soundcloudissa​!