Raportit ja selvitykset
Muistion tarkoituksena on selventää strategisen viestinnän merkitystä osana väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ehkäisyä Suomen toimenpideohjelman sekä sen toimeenpanon yhteydessä. Sen tavoitteena on luoda RADI-ryhmän ja erityisesti sen alatyöryhmän ”Ennalta estävän viestinnän kehittäminen” jäsenille sekä muille aiheeseen liittyville toimijoille yhteinen ymmärrys työn kohteesta ja tarkoituksesta.
Raportissa kuvataan harvaan asuttujen alueiden väestökehitystä, monipaikkaista asumista, infrastruktuurin tilaa, hyvinvointipalveluita sekä turvallisuuspalveluja. Toimijoita käsitellään kokonaisturvallisuuden mallin mukaisesti eli huomioidaan niin viranomaiset, elinkeinoelämä, järjestöt ja kansalaiset turvallisuuden toimijoina.
Sisäisen turvallisuuden 3. ohjelman vuosiraportti 2013
Turvallinen elämä jokaiselle - sisäisen turvallisuuden ohjelman väliraportti 2011
Turvallinen elämä jokaiselle - sisäisen turvallisuuden ohjelman väliraportti 2010.
Sisäisen turvallisuuden ohjelman toimeenpanon seurantaraportti
Sisäministeriö on kehittänyt yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa Sentimentti-työvälineen, joka tarjoaa kattavan ja monialaisen menetelmän ihmisten turvallisuuden tunteen ennakointiin, seurantaan ja analysointiin. Keväällä 2022 julkaistiin Sentimentti -väestökyselyn yhteenveto.
Katsaus sisäisen turvallisuuden yhteistoimintamallin toimintaan.
Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama WISE-tutkimushanke ja Kotkan kaupunki järjestivät yhteistyössä kokeellisen, strategisen riskienhallinnan harjoituksen tammi–maaliskuussa 2021. Raportissa esitellään harjoituksen kulku ja työvaiheet sekä käytetyn todennäköisyysmallinnuksen periaatteet, kriisinsietokyvyn kannalta merkittäviä tekijöitä ja toimenpiteitä sekä johtopäätökset.
Pelastustoimen alueellisen valmistelun yhteistutkimus- ja kehittämishankkeiden yhteenvetoraportti
Sisäministeriön Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöltä neljättä kertaa tilaamalla Turvassa-kyselyllä selvitetään väestön erilaisia turvallisuus- ja turvattomuuskokemuksia sekä luottamusta yhteiskuntaan ja muita ihmisiä kohtaan.