Hyppää sisältöön

Tiedosta ja teknologiasta avaimia turvalliseen tulevaisuuteen -

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma 2023, Seinäjoki

Pikku-tyttö virtuaalilasit päässä nauraa kädety pystyssä.

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma järjestettiin Seinäjoella 25.-26.5. Seinäjoen kaupunginteatteriin kokoontui vajaa 300 sisäisen turvallisuuden asiantuntijaa kuuntelemaan mielenkiintoisia esityksiä ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa.  Tänä vuonna teemana oli tiedon ja teknologian hyödyntäminen sisäisen turvallisuuden teemoissa.

Torstai 25.5.2023
Yhteinen osuus


Ylijohtaja Jarkko Koskinen, Maanmittauslaitos. Tilaisuuden avauksen jälkeen lavalle nousi ensimmäisen päivän keynote-puhuja, ylijohtaja Jarkko Koskinen Maanmittauslaitoksesta. Hän kertoi paikkatiedon merkityksestä sekä siitä, kuinka paikannusalan kasvu kiihtyy yhteiskunnan digitalisaation myötä. Paikka- ja paikannustiedosta tulee digitalisoituneen yhteiskunnan polttoainetta. Nopea muutos asettaa uusia vaatimuksia paikkatietojen yhteiskäyttöisyydelle, luotettavuudelle, tarkkuudelle ja turvallisuudelle. Nykyinen turvallisuustilanne sekä paikkatietojen ja paikannuksen merkitys tilannekuvasovelluksissa haastaa paikkatietojen ja paikannuksen avoimuutta. Puheenvuorossa pohdittiin myös mitä paikka- tai paikannustietoa voimme tulevaisuudessa jakaa avoimesti?

Ylijohtaja Jarkko Koskisen pp-esitys

Päivän ohjelma jatkui TuoviCast Livellä, jonka aiheena oli ”Tiedosta ja teknologiasta avaimia turvalliseen tulevaisuuteen”. TuoviCast Liven vieraina olivat sisäministeriön kansliapäällikkö Kirsi Pimiä, SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri, Maanmittauslaitoksen ylijohtaja Jarkko Koskinen sekä dosentti Frank Martela Aalto-yliopistosta. TuoviCast Liven jakson voi kuunnella Spotifyssä tai Soundcloudissa.

TuoviCast näyttämöllä.

Kuuntele TuoviCast Spotifyssa

Katso TuoviCast LIVE YouTubessa

Lue lisää molempien päivien ohjelmakaistoista 

Yhteistyö ja ratkaisut
Vakavat ja laajat häiriöt
Ihmiset ja yhteisöt


Perjantai 26.5.2023
Yhteinen osuus
 

Joko tiedät, miten mielipiteisiisi yritetään vaikuttaa?


Johtava asiantuntija Antti Sillanpää, Huoltovarmuuskeskus. Turvallisuustapahtuman toisen päivän keynote-puhujana toimi johtava asiantuntija Antti Sillanpää Huoltovarmuuskeskuksesta. Informaatiovaikuttamista tapahtuu koko ajan ja meihin jokaiseen yritetään vaikuttaa jollain tavalla. Huijausmenetelmät muuttuvat koko ajan vaikeammin paljastettaviksi. Vaikuttamista tekevät niin valtiot kuin muutkin tahot. Jokainen meistä voi kuitenkin tehdä jotain estääkseen väärän tiedon leviämisen.

Johtava asiantuntija Antti Sillanpää pp-esitys

Tapahtuma huipentui Rauhalassa ropisee -simulaation voittajien julistamisella. Simulaatioon osallistui kuusi ryhmää, joista kolme palkittiin. 

Lopuksi näyttämölle nousi vuoden 2024 Valtakunnallisen turvallisuustapahtuman järjestävän kunnan edustaja johtaja Joni Henttu Lapin aluehallintovirastosta ja toivotti osallistujat tervetulleeksi Rovaniemelle 22.-23.5.2024.

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma Rovaniemellä 2024

Nähdään Rovaniemellä!

Alasivut:

Ohjelma

Puhujaesittelyt 25.5.

Puhujaesittelyt 26.5.

Turvallisuus- tiede- ja teknologiamessut

Info