Hyppää sisältöön
Poika seisoo kalliolla meren rannalla ja katsoo kiikareilla.

TUOVI - sisäisen turvallisuuden portaali

TUOVI -portaali on vuorovaikutteinen, digitaalinen yhteistyöalusta turvallisuuden asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille

TUOVI on sivusto, joka tarjoaa tietoa ja yhteistyöalustan sisäisen turvallisuuden toimijoille

TUOVI - sisäisen turvallisuuden portaali on turvallisuuden toimijoiden yhteistyötila ja tiedon jakoalusta. TUOVI:sta löydät muun muassa viimeisintä tietoa sisäisen turvallisuuden tilasta Suomessa, ajankohtaisia uutisia ja blogikirjoituksia turvallisuuteen liittyvistä aiheista ja sisäisen turvallisuuden toimintaa liittyviä käytännön vinkkejä. TUOVI  kerää yhteen sisäisen turvallisuuden hankkeita, kokeiluja ja tutkimusta. Löydät etusivulta myös sosiaalisen median viimeisimmät postaukset.

TUOVI:ssa on julkaistun tiedon lisäksi yhteistyötiloja, joissa rekisteröityneet jäsenet voivat työskennellä yhdessä. Työtiloissa voi keskustella, jakaa tietoa ja materiaaleja ja asettaa projektille aikataulutettuja tehtäviä. Kuka tahansa sisäisen turvallisuuden parissa toimiva voi perustaa työtilan esimerkiksi hankkeen, projektin tai tapahtuman yhteiseen työstämiseen. 

Mikä TUOVIssa on ainutlaatuista?

1. TUOVI on kattavin suomalainen sisäiseen turvallisuuteen keskittynyt sivusto. Sivustolta löytyy monipuolisesti tietoa ja materiaalia turvallisuuteen liittyvistä asioista. 
2. TUOVIssa on satoja turvallisuuden parissa toimivia rekisteröityneitä jäseniä. Jäsenet edustavat useita eri sektoreita ja turvallisuuden eri teemoja. Rekisteröitymällä TUOVIin valtakunnallinen sisäisen turvallisuuden yhteisö on tavoitettavissasi. 
3. TUOVI -portaali on sisäministeriön ylläpitämä  neutraali, luotettava ja digitaalinen palvelu ja yhteisö kaikille turvallisuuden parissa toimiville ja turvallisuudesta kiinnostuneille. 

Mitä hyötyä TUOVI:in rekisteröitymisestä on?

TUOVI:in jäseneksi rekisteröityminen kannattaa, koska: 

  • Voit luoda maksutta hankkeellesi tai projektillesi työtilan/-tiloja, joissa voit keskustella, hallinnoida projektiin liittyviä tehtäviä sekä tallentaa ja jakaa projektiisi liittyviä aineistoja ja tapahtumia.
  • Sinulla on mahdollisuus etsiä hankkeellesi yhteistyökumppaneita TUOVI:n sadoista jäsenistä. TUOVIssa toimii useita verkostoja ja hankkeita, joihin voit olla halutessasi yhteyksissä.
  • Näet sisäiseen turvallisuuteen liittyvät tapahtumat laajasti. TUOVI:n kirjautuneiden puolelta löydät julkisten tapahtumien lisäksi myös työtiloihin liittyviä tapahtumia. 
  • TUOVI on sisäisen turvallisuuden toimijoiden yhteinen ja avoin tietopohjan ja tiedonjakoalusta.

Kuka ylläpitää ja kehittää sivustoa? 

TUOVI:a ylläpitää ja kehittää sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosastolla työskentelevät TUOVI-tiimin jäsenet. Tiimi tuottaa TUOVI:in sisältöä, vastaa käyttäjätutkimuksesta ja sivuston kehittämisestä. Tiimi vastaa luomansa sisällön mahdollisista virheistä ja niiden korjaamisesta. Tiimi ei vastaa TUOVI:n ulkopuolelle linkitettyjen sisältöjen tai työtilojen sisältöjen oikeellisuudesta. Sivustoa kehitetään aktiivisesti käyttäjien palautteiden, tarpeiden ja toiveiden mukaan. 

Kenellä on TUOVIn sisällön tekijänoikeudet?

Julkinen puoli (ei vaadi rekisteröitymistä)

•    Sivustolla julkaistua tekstiaineistoa voi hyödyntää ja linkittää vapaasti ei kaupalliseen käyttöön. Aineiston lähde pitää ilmaista hyvien käytäntöjen mukaisesti.  
•    Sivustolla olevien kuva-aineistojen (kuten valokuvat, kartat ja piirroskuvat) tekijänoikeudet ovat aineistojen tekijöillä ja tai sisäministeriöllä. Kuva-aineistojen käytöstä pitää sopia TUOVI-tiimin kanssa erikseen.
•    Sivuston aineistojen käytöstä kaupalliseen tarkoitukseen pitää sopia aina erikseen. 
Rekisteröityneiden puoli:
•    Työtiloihin tuotujen aineistojen tekijänoikeudet ovat aineistojen tekijöillä. TUOVI-tiimi ja sisäministeriö eivät omista oikeuksia eivätkä vastaa aineistojen oikeudellisuudesta. 
 

Kuka on vastuussa?

Vastuu verkkopalvelusta ja julkisesta itse tuotetusta sisällöstä on sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosastolla. Sisältö pyritään pitämään ajantasaisena ja havaitut virheet korjaamaan välittömästi. Linkitysten kautta avautuvien, muiden ylläpitämien sivustojen tiedon oikeellisuudesta ministeriö ei vastaa.

Vastuu rekisteröityneiden puolen sisällöistä on ensi sijaisesti sisältöjen tuojilla. TUOVIn ylläpitäjällä on kuitenkin velvollisuus puuttua epäasialliseen toimintaan ja esimerkiksi laittomien aineistojen levittämiseen. Ylläpidolla on oikeus evätä henkilön jäsenyys ja sulkea työtila, mikäli epäasiallista tai laitonta toimintaa ilmenee.

Sisäministeriö ei vastaa mahdollisista teknisen vian aiheuttamista tiedostomenetyksistä. Työtilassa olevista materiaaleista ja niiden varmuuskopioinnista on vastuussa materiaalien tuoja. Ylläpitäjä on kuitenkin vastuussa siitä, että viat korjataan mahdollisimman pian ja niistä aiheutuu mahdollisimman vähän vaivaa käyttäjille.

TUOVIn ylläpitäjät työskentelevät sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosastolla.

Voit tiedustella lisätietoja 
•    sähköpostitse osoitteesta tuovi.sm(at)govsec.fi tai 
•    lähettää tiedustelun sivuston palautelomakkeen kautta (keltainen kirjekuorikuvake sivun oikeassa alalaidassa)