Hyppää sisältöön

Valtioneuvosto yhtenäisti sähköpostiosoitteita - yhtenäistämisellä on vaikutuksia myös TUOVI-kirjautumiseen

Valtioneuvosto on ottanut käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen gov.fi. Muutoksen myötä myös TUOVI-käyttäjätunnukset ovat vaihtuneet niillä, jotka kirjautuvat TUOVIin ministeriöiden sähköpostiosoitteilla.

gov.fi

Valtioneuvosto on ottanut käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen gov.fi. Kaikki ministeriöiden sähköpostiosoitteet (sisäministeriötä lukuunottamatta) ovat muuttuneet gov.fi-päätteisiksi. Sisäministeriön sähköpostipääte on govsec.fi. Ulkoasiainhallinnon gov.fi-päätteen käyttöönoton aikataulu vahvistetaan myöhemmin. 

Muutoksen myötä myös TUOVI-käyttäjätunnukset ovat vaihtuneet niillä, jotka kirjautuvat TUOVIin ministeriöiden sähköpostiosoitteilla. Muutos ei aiheuta näille jäsenille lisätyötä, sillä TUOVIn ylläpito on päivittänyt käyttäjätunnukset jäsenten puolesta. Käyttäjätunnukset on päivitetty 11.11.2021. Tämän jälkeen kirjautumiseen tulee käyttää uutta sähköpostiosoitetta

Virtu-tunnuksia ja TUVE-koneita käyttävät kirjautuvat TUOVIin jatkossakin normaaliin tapaan. Sähköpostiosoitteiden loppuosan vaihtuminen ei vaikuta virtu-kirjautumiseen.
 
– Yhteisellä sähköpostiosoitteella halutaan lisätä valtioneuvoston yhtenäisyyttä ja helpottaa kansalaisten mahdollisuutta ottaa yhteyttä valtioneuvoston viranhaltijoihin. Muutos tehdään osana normaalia sähköpostijärjestelmän ajantasaistamista, kertoo valtioneuvoston kanslian osastopäällikkö Janne Kerkelä. Uudistuksen yhteydessä parannetaan myös koko valtioneuvoston sähköpostiliikenteen tietoturvallisuutta ja kykyä havaita mahdollisia tietoturvapoikkeamia.

Miten toimin, jos sähköpostiosoiteeni muuttuu muusta syystä?

Mikäli TUOVIn profiiliin ilmoittamasi sähköpostiosoite muuttuu nimen tai organisaation vaihdon myötä, ilmoita muutoksesta TUOVIn ylläpidolle osoitteeseen [email protected] . TUOVIn ylläpito vaihtaa käyttäjätunnuksesi uuteen, ja voit kirjautua sen jälkeen uudella sähköpostiosoitteella samalla tavoin kuin ennenkin.