Hyppää sisältöön

Rikosten ehkäisyn valtionavustusten hakemisesta infotilaisuus 18.joulukuuta

Oikeusministeriö järjestää 18. joulukuuta infotilaisuuden rikoksia ennalta ehkäiseviin hankkeisiin varatuista valtionavustuksista vuonna 2020.

Oikeusministeriölle on hallitusohjelmassa osoitettu vuosittainen 2,5 miljoonan euron rahoitus rikoksia ennalta ehkäisevälle hankkeelle 2020–2022. Rahoitus ohjataan valtionavustuksina rikollisuutta ehkäisevää työtä tekeville yhteisöille vaikuttaviksi todettuihin työmenetelmiin väkivaltarikollisten ja seksuaalirikollisten kuntouttamiseen sekä rikoksilla oireilevien ja päihteitä käyttävien nuorten tukemiseen.

Lisäksi vuodelle 2020 on osoitettu erillinen rahoitus jaettavaksi valtionavustuksina väkivaltaisen radikalisaation ennaltaehkäisyä tukevaan toimintaan. Kolmas haku koskee vuosittain jaettavia valtionavustuksia paikalliseen rikoksentorjuntatyöhön.

Infotilaisuudessa 18.12. klo 9.00–12.00 oikeusministeriössä (Eteläesplanadi 10, Helsinki) käydään läpi kaikkien näiden avustusten hakuajat, hakukriteerit ja hakemisessa käytettävät lomakkeet. Tilaisuutta voi seurata myös striimattuna ja se on jälkikäteen katsottavissa verkossa.