Hyppää sisältöön

TuoviCast: Turvallisuussuunnittelun uudet tuulet

Tuovicastin uudessa jaksossa keskustellaan paikallisen turvallisuussuunnittelun uudistamisesta ja hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden kytköksistä. Vieraina Kuntaliiton Ari Korhonen ja STM Heli Hätönen. Kuuntele jakso Spotifyssa!

TuoviCast logo.

Arjen turvallisuutta tehdään lukuisilla yhteiskunnan eri osa-alueilla, ei ainoastaan turvallisuussektorilla, ja usein turvallisuuteen vaikutetaan tehokkaimmin sosiaalipoliittisilla toimenpiteillä. Eritoten jos haluamme ennaltaehkäistä turvallisuusongelmia, niin on välttämätöntä kiinnittää huomiota esimerkiksi syrjäytymisen, segregaation tai polarisaation ehkäisyyn. Turvallisuuden edistäminen on tällöin huomattavasti laajempi kysymys kuin perinteisesti ajatellaan, ja tässä työssä eritoten kunnilla on merkittävä rooli. 

Tällä hetkellä kuntien paikallista turvallisuussuunnittelua ja sen toimintatapoja uudistetaan sisäministeriön, kuntaliiton ja muun muassa STM:n yhteistyössä. Paikallinen turvallisuussuunnittelun uudet tuulet ovatkin tämänkertaisen Tuovicastin aihe ja siitä keskustelemassa ovat Kuntaliiton asiantuntija Ari Korhonen ja sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Heli Hätönen. Tuovicastin tiimistä paikalla ovat sisäministeriön erikoissuunnittelija Eeva Koivunen ja strategiapäällikkö Ari Evwaraye. 

Spotify: https://spoti.fi/31CBUS0 

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-716657309/turvallisuussuunnittelun-uudet-tuulet