Hyppää sisältöön

TuoviCast: Parempi, huonompi vai erilainen? Sisäinen turvallisuus 2030-luvulla

Jaksossa "Parempi, huonompi vai erilainen? Sisäinen turvallisuus 2030-luvulla" keskustellaan muun muassa tuoreesta sisäisen turvallisuuden selonteosta ja sen viitoittamasta tulevaisuudesta.

Tuoreessa sisäisen turvallisuuden selonteossa linjataan, että Suomen tavoitteena on varmistaa sisäisen turvallisuuden kehittyminen niin, että olemme tulevaisuudessa entistä turvallisempi maa kaikille ihmisille ja ihmisryhmille. Tämä edellyttää etenevissä määrin erilaisia ratkaisuja eri ihmisten kohdalla, koska se, millaisia turvallisuusongelmia ihminen kohtaa ja millaiset mahdollisuudet hänellä on saada niihin apua, riippuu pitkälti hänen henkilökohtaisista ominaisuuksistaan, olosuhteistaan tai kokemuksistaan. Millä tavalla turvallisuus Suomessa eriytyy ja miltä sisäinen turvallisuus tulevaisuudessa laajemmin näyttää? Entä miten vastaamme tulevaisuuden muutokseen?

Tuovicastin jaksossa vierailevat tällä kertaa sisäministeri Maria Ohisalo ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen. Tuovicastin tiimistä paikalla ovat Eeva Koivunen ja Ari Evwaraye.

Kuuntele jakso Spotifyssa tai Soundcloudissa!