Tervetuloa TUOVIin

TUOVI on sisäisen turvallisuuden ammattilaisille ja asiantuntijoille sekä sisäisestä turvallisuudesta muutoin kiinnostuneille tarkoitettu kokoontumispaikka ja palveluväylä. Täällä ennakoimme, keskustelemme ja jaamme tietoa toimintamalleista sekä menetelmistä arjen turvallisuuden parantamiseksi Suomessa.

Sisäisen turvallisuuden isona ajatuksena on jo pitkään ollut, että turvallisuus tehdään yhdessä – viranomaisten, kuntien, järjestöjen ja elinkeinoelämän sekä kansalaisten ja asukkaiden kanssa. Jo vanhoihin haasteisiin vastaaminen on edellyttänyt useamman toimijan näkökulmaa, osaamista ja resursseja. Uudet haasteet ovat aina vain monimutkaisempia.

Meillä on koko ajan kasvanut ymmärrys siitä, että perinteinen yhteistyö ei enää riitä. Kokoukset, sähköpostiketjut ja hyvät henkilösuhteet vaativat tuekseen jotain, minkä avulla työstämme tulee järjestelmällistä, tieto karttuu kaikille ja löydämme uusia kumppaneita muutoinkin kuin sattumalta seminaareissa.

Tämä tarve on vihdoin tunnustettu konkreettisesti. Sisäisen turvallisuuden strategiassa on päätetty digitaalisen palveluväylän kehittämisestä meille turvallisuustoimijoille. TUOVI on tämän lopputulos.

TUOVI on jatkuvasti kehittyvä palvelu. Kehittämistä ohjaa yksi kultainen sääntö: käyttäjä on ykkönen. Tämä tarkoittaa, että TUOVIa viedään jatkuvasti siihen suuntaan, mitä me käyttäjät siltä toivomme. Se on tämän palvelun olemassaolon tarkoitus ja onnistumisen edellytys.

TUOVI on sekä julkinen www-palvelu, josta kuka tahansa voi saada tietoa esimerkiksi sisäisen turvallisuuden tilasta, että sisäisen turvallisuuden toimijoiden yhteistyöalusta. Yhteistyöalustalle pääsee rekisteröitymällä sivuston käyttäjäksi. Tällöin sinulle avautuvat työtilat, joissa tehdään erilaisia hankkeita turvallisuuden kehittämiseksi. Voit myös itse perustaa työtiloja ja kutsua sinne yhteistyökumppaneitasi, jakaa aineistoa, suunnittella toimintaa tai vaikka seurata yhteisten tehtävien etenemistä. Kaikki on teistä kiinni.

Tulevaisuudessa voimme TUOVIssa esimerkiksi jakaa turvallisuuteen liittyviä uutisia ja tapahtumia sekä vaihtaa kokemuksia ja osaamista eri tavoin. Emme osaa vielä tarkalleen kertoa, miltä TUOVI näyttää tai mitä sillä voi tehdä vuoden päästä. Se on varsin jännittävää. Jos et löydä täältä etsimääsi tai pysty tekemään täällä sitä, mitä haluaisit, älä harmittele ja jätä palaamatta vaan lähetä siitä ehdotus ylläpidolle - keltainen palautenappi näkyy vasemmassa alakulmassa aina.

Odotan innolla yhteistyömme syventymistä tämän palvelun puitteissa!

Ari Evwaraye

strategiapäällikkö
sisäministeriö