Hyppää sisältöön

Turvallisuusmessut

Paikka: Lapin yliopisto

Aika: 22.-23.5.2024

Kuvituskuva.

Valtakunnallisessa turvallisuustapahtumassa järjestetään vuosittain messut, jossa alueelliset, paikalliset ja valtakunnalliset turvallisuuden toimijat esittelevät sisäisen turvallisuuden tuotteita, hyviä käytäntöjä, organisaatioita ja niiden toimintaa sekä tutkimus- tai muita projekteja tai hankkeita. 

Messukartta

 

Messukartta.

 

Messuesittelijät

Messut.

 

1.    Louhe
www.louhe.fi
Louhe Oy on kotimainen teknologiayhtiö, joka tuo datapohjaisen tiedolla johtamisen turvallisuuteen ja auttaa asiakkaitaan tunnistamaan kyberfyysisen toimintaympäristön haavoittuvuudet. Louhe Insights työkalun avulla turvajärjestelmien historiadatasta voi tehdä ennennäkemättömiä löydöksiä turvallisuuden parantamiseksi sekä kehittämiseksi. Louhe Detection & Response tekee anomaliat näkyväksi reaaliajassa, ilman etukäteisiä sääntöjä ja auttaa muodostamaan oppivaa tilannekuvaa. Voit tulla tutustumaan LOUHE demoon esittelypaikalla 1, pääsisäänkäynnin vieressä.


2.    Secapp Oy
Secapp on alusta luotettavaan sisäiseen viestintään sekä linkki organisaatioiden välillä.
VOP, SOC, tilannekuva, viiteryhmät, raportointi, chat, hälyttäminen.
www.secapp.fi
https://www.secapp.fi/fi/kayttokohteet/julkishallinto/ 

3.    Rikosuhripäivystys
 www.riku.fi
RIKU tarjoaa käytännön neuvoja ja henkistä tukea rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville. Autamme rikoksen uhria toimimaan oikeuksiensa mukaisesti ja tuemme hänen selviytymistään rikoskokemuksesta, sekä parannamme rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita. Toimimme rikoksen uhrin puolestapuhujana ja tarpeiden tulkitsijana.

Rikosuhripäivystys.



4.    Rovaniemen, Ranuan ja Posion sovittelutoimisto sekä Lapin        sovittelutoimisto 
www.rovala.fi/sovittelu  sekä www.sovittelulappi.fi/ 

Sovittelu tarjoaa lakisääteisen mahdollisuuden rikosten ja riitojen aiheuttamien ristiriitojen selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi. Sovittelu on maksutonta palvelua, jossa rikoksen tai riidan osapuolilla on mahdollisuus puolueettomien sovittelijoiden välityksellä kohdata toisensa.

Sovittelutapaamisessa osapuolet voivat puhua välillään tapahtuneesta rikoksesta tai riidasta. He voivat kertoa toisilleen kokemuksistaan ja tunteistaan. Sovittelijat ja osapuolet käsittelevät esimerkiksi vahinkoja ja haittoja, joita rikos tai riita on aiheuttanut. Osapuolet voivat myös sopia, miten vahingot korvataan.

https://thl.fi/palvelut-ja-asiointi/valtion-sosiaali-ja-terveydenhuollon-erityispalvelut/rikos-ja-riita-asioiden-sovittelu 

5.    Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy
Hyvilistä tukea, neuvoa ja verkostoja

Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy tarjoaa neuvonta- ja lakipalveluja sekä verkostoja hyvinvointialueiden päättäjille sekä pelastustoimen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. 

1.1.2023 toiminnan käynnistäneen Hyvilin omistaa hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja HUS-konserni.  Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto ja HVA-turva ovat Hyvilin verkostoja, joiden tavoitteena on turvallisuuden parantaminen.  Tule kuulemaan lisää Hyvilistä ja Pelastuslaitosten kumppanuusverkostosta ja nappaa mukaasi purkkaa ja puuroa. 
Lisätietoja www.hyvil.fi  ja www.pelastuslaitokset.fi 

6.    THL
www.thl.fi


7.    Liikenneturva
www.liikenneturva.fi
Liikenneturvan infopisteellä esitellään pyöräilyn ja jalankulun turvallisuutta. Tervetuloa tutustumaan jalankulun sekä pyöräilyn sääntöihin ja tinkaamaan ammattilaisen kanssa liikenteen vuorovaikutuksesta. Lisää tietoa asiasta löytyy Liikenneturvan nettisivulta https://www.liikenneturva.fi/kampanjat/tunne-liikennesaannot/


8.    Lappilaiset Kylät Ry
https://www.lappilaisetkylat.fi/

9.    Aggredi Lappi/Lapin ensi- ja turvakoti
https://ensijaturvakotienliitto.fi/lapinensijaturvakoti/  ja https://aggredi.fi/ 

Aggredi -työskentelyn pariin kuuluvat kodin ulkopuolisiin väkivaltarikoksiin syyllistyneet, vakavasti väkivallalla oireilevat henkilöt, koulu- tai joukkosurmaa tai vakavaa väkivaltarikosta suunnittelevat henkilöt sekä rikollisista ryhmittymistä irtautuvat sekä heidän lähipiirinsä. Aggredi toimii yhteistyössä muun muassa Rikosseuraamuslaitoksen ja Keskusrikospoliisin kanssa. 
Aggredi tuottaa Keskusrikospoliisin sekä Rikosseuraamuslaitoksen EXIT -toiminnoille irtautumista tukevia psykososiaalisen tuen palveluja. EXIT-toiminta auttaa ihmisiä irtautumaan järjestäytyneen rikollisuuden ryhmistä, väkivaltaisista ääriliikkeistä tai näiden vaikutuspiiristä. Aggredi Lapin kohderyhmää ovat 18–65-vuotiaat kodin ulkopuolisen väkivallan tekijät ja se toimii Lapin ensi- ja turvakodin alla. Esittelemme samassa yhteydessä myös Lapin ensi- ja turvakodin toimintaa. 

Aggredi.



10. VASA2 hanke, HYTETU 
VASA2 hanke, HYTETU palvelukonseptin toimenpiteillä pyritään muun muassa turvaamaan ja kehittämään kuntien, hyvinvointialueen ja muiden sidosryhmien yhteistyönä toteutettavaa ennaltaehkäisevää työtä sekä hyvinvoinnin, terveyden ja arjen turvallisuuden edistämiseen liittyviä tehtäviä. Toiminta-aika on 1.1.2023 – 30.6.2025. 
Hytetu-palvelukonsepti - ekollega - Virtu 

11.    Lapin pelastuslaitos
Tule keskustelemaan Lapin pelastuslaitoksen pisteelle matkailuturvallisuudesta. Osallistu arvontaan kertomalla matkailuturvallisuuden kehittämisideasi.
pelastustoimi.fi/lappi

Pelastuslaitos Lappi.



12.    Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry
www.aslak.fi
13.    Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys
www.lapinsotu.fi

14.     Esri Finland Oy
www.esri.fi

15.  Rikoksentorjuntaneuvosto
www.rikoksentorjunta.fi 

Rikoksentorjuntaneuvosto on oikeusministeriön yhteydessä toimiva valtioneuvoston asiantuntija- ja yhteistyöelin, joka suunnittelee ja toteuttaa toimia rikollisuuden ehkäisemiseksi. Toiminnan tavoitteena on rikosten ja niistä aiheutuvien haittojen vähentäminen ja turvallisuuden sekä sen tunteen edistäminen.

Paikallista rikoksentorjuntaa edistetään antamalla asiantuntija-apua, laatimalle oppaita ja työkaluja, osallistumalla oikeusministeriön myöntämän taloudellisen tuen jakoon ja tiedottamalla rikoksentorjunnan hyvistä käytännöistä.

16.    Seniortek Oy
www.minesec.fi 

17.    Lapin yliopisto
ulapland.fi

Turvaa toimijoiden välistä yhteistyötä kehittämällä? Turvallisuutta edistetään verkostoissa, johon kuuluu eri toimijoita. Tule tutustumaan monitoimijaisen yhteistyön arviointiin ja kehittämiseen kypsyysanalyysimallin ja sähköisen arviointivälineen avulla. 
https://www.ulapland.fi/FI/Kotisivut/vasa2

Lapin yliopisto.

 


18.    sisäministeriö, Sisäisen turvallisuuden TUOVI -portaali
www.sisainenturvallisuus.fi, www.intermin.fi 

TUOVI - sisäisen turvallisuuden portaali on turvallisuuden toimijoiden yhteistyötila ja tiedon jakoalusta. TUOVI:sta löydät ajankohtaisia uutisia ja blogikirjoituksia turvallisuuteen liittyvistä aiheista ja sisäisen turvallisuuden toimintaa liittyviä käytännön vinkkejä. TUOVI  kerää yhteen sisäisen turvallisuuden hankkeita, kokeiluja ja tutkimusta. 

TUOVI:ssa on julkaistun tiedon lisäksi yhteistyötiloja, joissa rekisteröityneet jäsenet voivat työskennellä yhdessä. Työtiloissa voi keskustella, jakaa tietoa ja materiaaleja ja asettaa projektille aikataulutettuja tehtäviä. Kuka tahansa sisäisen turvallisuuden parissa toimiva voi perustaa maksuttoman työtilan esimerkiksi hankkeen, projektin tai tapahtuman yhteiseen työstämiseen. 

Sisäministeriö.


19.    sisäministeriö, ISF-rahasto
www.eusa-rahastot2021.fi

ISF-rahastosta voi hakea EU-rahoitusta sisäiseen turvallisuuteen liittyviin hankkeisiin. Kohderyhmiä ovat erityisesti sisäisen turvallisuuden viranomaiset mutta myös esim. järjestöt ja oppilaitokset voivat hakea ja saada avustusta. ISF-rahaston tavoitteena on varmistaa korkea turvallisuuden taso ehkäisemällä ja torjumalla vakavaa ja järjestäytynyttä rikollisuutta, auttamalla rikosten uhreja sekä valmistautumalla turvallisuuteen liittyviin vaaratilanteisiin. Lisätietoa ISF-rahastosta EU:n sisäasioiden rahastojen verkkosivustolta.   


20.    Oikeusministeriö (CERV-yhteyspiste)
https://oikeusministerio.fi/cerv-rahoitusohjelma

Tarvitsetko hankerahoitusta? CERV-rahoitusohjelma tarjoaa avustuksia muiden muassa turvallisuustyöhön. Kohderyhmiä ovat erityisesti viranomaiset, kunta- ja aluetoimijat, kansalaisjärjestöt sekä oppi- ja tutkimuslaitokset. Aiheina ovat esimerkiksi: naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen, viharikosten ja vihapuheen torjunta, sekä taistelu syrjintää, rasismia ja suvaitsemattomuutta vastaan. Tule kysymään lisää! Lisätietoa kansallisen yhteyspisteen verkkosivuilta.    


21.    Rikosseuraamuslaitos
Ylitornion vankila ja Lapin yhdyskuntaseuraamustoimisto

Esittelemme rikosseuraamuslaitoksen toimintaa ja rikosseuraamusalan perustutkintokoulutusta.​​​​​
https://www.rikosseuraamus.fi/

Rikosseuraamuslaitos.



22.  Abloy Oy

Abloy on turvallisuuden ja lukituksen suunnannäyttäjä, jonka tavoitteena on lisätä luottamusta maailmassa. Yhdistämällä digitaalisen ja mekaanisen osaamisensa Abloy Oy kehittää nykyaikaisia, alan johtavia turvallisuusratkaisuja ihmisten, omaisuuden ja liiketoiminnan suojaamiseksi. 

Abloy on osa ASSA ABLOY -konsernia, joka on maailman johtava kulunhallintaratkaisujen toimittaja. Autamme päivittäin miljardeja ihmisiä kokemaan avoimemman maailman.
https://www.abloy.com/global/fi

23.    SPR Lapin piiri
https://piirit.punainenristi.fi/punaisen-ristin-lapin-piiri/

24.    Seclion Oy
www.seclion.fi

Seclion.



25.  ASSA ABLOY Global Solutions AB, TRAKA NORDIC
Traka Nordic on osa ASSA ABLOY-konsernia ja tuottaa asiakkaille tietoa ja läpinäkyvyyttä yrityksen tai organisaation käytössä olevien avainten, kulkutunnisteiden, tärkeiden laitteiden ja esineiden käytöstä. Traka-avainkaapit ja lokerikot mahdollistavat avainten ja yrityksen toiminnan kannalta tärkeiden avainten ja laiteiden keskitetyn hallinnoinnin ja automatisoi prosesseja ja vapauttaa resursseja toiminnan kannalta muihin tärkeisiin toimintoihin. Tule tutustumaan uuteen Traka Touch Pro-sarjan avainkaappiin ja TrakaWEB-hallinnointiohjelmistoon esittelypaikalla 29.
www.traka.fi , www.traka.com