Hyppää sisältöön

Sopulassa säpisee - turvallisuussimulaatio

"Hätäkeskus."

"Haloo? Täällä Erkki Virtanen Sopulan Harjusta. Kävelin juuri keskustan ostoskeskuksen ohi ja näytti ihan kuin siellä olisi meneillään vakavan näköinen tappelu!"

"Mitä tarkalleen ottaen näit ja milloin?"

"Ihan muutama minuutti sitten näin ostarin sisäpihalla useamman nuoren miehen ringissä ja keskellä oli joku henkilö mielestäni makaamassa maassa."

"Näitkö tarkemmin oliko maassa oleva henkilö loukkaantunut?"

"En uskaltanut mennä lähemmäs, mutta näytti että maassa oleva henkilö olisi ollut ihan kippurassa - niin kuin häntä sattuisi. Tilanne pelotti minua, joten lähdin siitä nopeasti pois. Mitä tällainen eläkeläinen voi tuossa tilanteessa tehdä muuta, kun soittaa virkavallalle?"

"Teit juuri oikein. Hyvä että soitit. Lähetän partion sinne heti tarkastamaan tilanteen."

______

Valtakunnallisen turvallisuustapahtuman yhteydessä toteutetaan pelillistetty turvallisuussimulaatio, johon jokainen seminaarivieras voi osallistua matalalla kynnyksellä. Jokainen osallistuja voi itse valita pelaako aktiivisesti vai sivusta seuraten.

Turvallisuussimulaatio huipentuu 2. seminaaripäivän yhteiseen tapahtumaan klo 9 alkaen.

Näin peli etenee.

Aluksi sinut jaetaan väriryhmään. Ryhmä edustaa yhtä kuvitteellisen suomalaisen Sopulan kaupungin kolmesta asukasryhmästä. Jokaisella ryhmällä on erityiset huolenaiheet ja tapa suhtautua turvallisuuteen. 

Sinun tehtäväsi on selvittää, mitä Sopulassa on tapahtunut ja miksi. Lähtötilanne selviää sähköpostiisi saamista materiaaleista. Lisätietoja saat keskustelemalla muiden pelaajien kanssa siitä, mitä he tietävät tai olettavat tietävänsä tapahtumista ja sen syistä. 

_____

Mitä tapahtuu ennen turvallisuustapahtumaa


•    Sinun ei tarvitse ilmoittautua turvallisuussimulaatioon. Saat tarvittavat tiedot ja materiaalit simulaatioon osallistumista varten sähköpostiisi automaattisesti.
•    Sinun kannattaa tutustua materiaaleihin jo ennen turvallisuustapahtuman alkua. 

Ota mukaasi ennakkoluuloton ja innostunut mieli, ja valmistaudu kohtaamaan ja keskustelemaan muiden pelaajien kanssa.
 
Lämpimästi tervetuloa osallistumaan valtakunnalliseen turvallisuustapahtuman 2022 turvallisuussimuulaatioon! 


Turvallisuussimulaatio seminaarissa


Seminaarin 1. päivänä, 19.5.2022
• 
   Osallistujan tehtävä on keskustella muiden pelaajien kanssa ja selvittää mitä he tietävät Sopulan tapahtumista ja muodostaa omaa tulkintaa tilanteesta itsenäisesti
Seminaarin 2. päivänä, 20.5.2022
•  
 Kello 9 alkaen Turvallisuussimulaatio huipentuu yhteiseen tapahtumaan, jossa pureudutaan Sopulan tapahtumiin. Osallistujan tehtävänä on osallistua keskusteluihin sekä pohtia minkälaisia ajatuksia ja oivalluksia peli on herättänyt.